Wiezo ATB Tour – 22 juli 2017

Wat?

De Wiezo ATB Tour is een afwisselende ATB/Mountainbike tocht welke tijdens de WIEZO wordt verreden. De tocht gaat deels over de vaste ATB route rondom Wierden, maar ook met unieke uitbreidingen waarvan een deel alleen tijdens deze tocht toegankelijk zal zijn. Laat je verrassen! De tocht is opgezet als een sportieve recreatieve tocht voor jong en oud.

Bijzonderheden: Wat maakt deze tocht uniek?

Er wordt langs en door unieke locaties gefietst die normaal niet toegankelijk zijn: o.a. Landgoed Den Vossenbosch, een boeren stal, een dierenkliniek, een productie hal en cafés maken deel uit van de route. Er zitten een aantal veelal onbekende doorsteekjes in de route die menigeen zullen verrassen. Op de lange route is een mooi stuk uitgezet langs de Regge wat voor veel deelnemers een nieuwe ervaring zal zijn.
Ook is er een unieke samenwerking van de Wierdense middenstand waar veel bedrijven gezamenlijk sponsoren om samen met de vrijwilligers van Stichting ATB Route Wierden dit evenement te organiseren.

  • Wanneer: 22 juli 2017
  • Start/Finish: Binnenhof Wierden
  • Starttijd: Er kan worden gestart tussen 9:00 en 10:00
  • Kosten: € 5,- (NTFU leden € 4,-)
  • Inschrijving: Ter plaatse op het Binnenhof tegen contante betaling.

Er wordt een bewaakte stalling gecreëerd zodat de fietsen veilig staan tijdens het inschrijven.
Er is geen voorinschrijving, wel een vriendelijk verzoek aan de gebruikers van FaceBook om hier aan te geven of ze van plan zijn om aan dit evenement deel te nemen.

Dit evenement wordt onder auspiciën van die NTFU uitgevoerd, en wordt binnenkort op de NTFU agenda gepubliceerd. Dit houdt in dat NTFU leden 1 Euro korting krijgen op de inschrijving en dat hun NTFU verzekering van kracht is. Niet NTFU leden kunnen eventueel voor dit evenement op eigen initiatief een dagverzekering voor hun fiets afsluiten bij de NTFU a € 4,50. Dit moeten zij zelf doen en is niet verplicht.

Route
Er is keus uit een 35km route en een 60 km route. (De routes splitsen na 30 km)
Een kaartje van de routes is hier te vinden.
De route maakt gebruik van een aantal tracks van de mountainbike route rondom Wierden, maar er wordt regelmatig van deze route afgeweken inclusief uitstapjes naar buurgemeenten en naar particulier terrein wat normaal niet toegankelijk is. Er zijn diverse pauzeplaatsen ingericht waar versnaperingen en water voor de bidons aanwezig is.

Goed doel
Opbrengsten na aftrek van kosten zijn voor het goede doel “Cycle for Plan Zambia 2017”. Jose Veldkamp zet zich in voor deze actie en zal tijdens de tour aanwezig zijn om foto’s te maken en de actie in de strijd tegen kindhuwlijken toe te lichten.

Maan & Van Dikhout

Donderdag 19 juli 2018

Menthal Theo & Lijn 7

Vrijdag 20 juli 2018

Martijn Fischer & Wiezo Night Live Band

Zaterdag 21 juli 2018

Vrienden van Wiezo
  • Epicz Grafische Communicatie
  • Invent IT
  • Top-CMS
  • Bistro de Oale Ste
  • AH

De Wierdense Zomerfeesten is een initiatief van Stichting Wierden Promotion. Het ontwerp en de uitvoering van de website is een samenwerking van Epicz, Top-CMS en Klyck.